Follow | Dashboard
Photobucket
// Extraordinary girl


Hello World! Im Fatimah Yuhani . Nick name : Tim . Currently fifteen . SAMT Kuala Kubu Bharu . )


► My Biography
► My Stuff
► My Friends
► My Diary






Template & Skin by : Husnaa.
Big help from : Wani | WHI | C4U | Una
Listen here !
Older Post
Hometown,,kampung,,village !
November 10, 2012 | 7:54 AM | 0 Sweet Cupcake
Assalamualaikum and hai !
 Malam malam lah masa yang paling sesuai untuk aku update blog. Sejuk dan sunyi *tv buka volume sampai 15 kau kata sunyi ?*..memandangkan kita dah start cuti, aku rasa mesti ramai antara korang yang berhajat nak balik kampung.* berhajat ke berjahat *. Aku ada dua kampung. *korang mesti ada 5 kampung kan? ok, kidding*..satu dekat KLANG,,satu lagi dekat Kelantan. Yeahh ! KK. amazing right ? TEHEE ~

        Tapi antara dua dua tu,,aku lebih suka balik kelate laa. sebabnya aku ramai kawan dekat sana. bahasa diorang pun best. i loike ! Tapi kalau aku balik sana aku takda cakap bulat bulat loghat kelantan. just cakap sikit sikit je. macam harga gitu.

aku : amni, gi beli mee celup (sejenis makanan yang popular di kelantan)
amni : ho ! pahni laa..
aku : nok hok hrga seriya samah deh ?
amni : gapo ? buke seriya samah. seriya setengoh weyh !
aku : ohsem ! malunya. hehe

samah - 50 sen. 
 Kalau duduk sana memang sekejap jelah korang boleh kuasai bahasa tu. setiap hari kat sana bagi aku adalah pembelajaran loghat !. ada je perkataan baru yang aku dengar. contohnya :

tembok : ni bukan tembok yang dinding batu tu ye. kalau dekat kelantan,,tembok ni jalan besar/jalan raya
gi main tanoh nuh ! : eh, bukan main tanah atau pasir,,maksudnya : pergi main dekat luar nuh.
balasoh : uishh,,bukan belasah ok ! BALASOH. yang ni aku dah tahu lama. balasoh tu surau atau musolla.
koya : hah ! ada dekat link blog aku tu kan. koya tu maksudnya perasan ! berangan ! macam aku lah. hahahah

siapa rasa macam nak belajar loghat kelantan boleh la cari suami / isteri orang kelantan. *amboi, gatai nya hang *..

post seterusnya nak cerita pasal macam mana aku boleh dapat kawan dekat kampung. Kena cerita ke ? Ehh ! of course lah..hewhewhew






CUTI
November 07, 2012 | 7:42 AM | 0 Sweet Cupcake
Assalamualaikum n Hai !
   FYI, kita mula cuti 10/11/2012 kan ? kan kan ?..tapi bukan aku lah. korang sahaja. aku dah cuti awal dah. Eh, ni cuti halal ya ! diiktiraf lagi. bukan cuti yang malas tu. Hahaha. Harap jangan ada yang terasa. *siap kau ! aku terasa okey !!* kami cuti seminggu awal dari yang sepatutnya. Ya Allah, hanya aku dan Allah jelah yang tahu macam mana boringnya duduk dekat rumah tu. Takde life kawan ! tapi, dengan kehadiran internet yang ayah aku bayar berbulan bulan ditemani pulak dengan laptop ni, life aku ada cahaya. *hit the light bebeh !*

   Yang tak bestnya, bila bangun...
 aku : bangun dan jalan macam orang mabuk pergi dapur
 aku : eh, mana bibik aku ni * kau ada bibik ke ? hentak kepala dekat dinding kuat-kuat* takde   sebenarnya ye.
 aku lagi : buka tudung saji..jeng,,jeng,,jeng

       THERE'S NOTHING TO EAT !! *ada je, tapi dah basi. LOL *

   Aku dengan malasnya keluarkan makanan yang boleh dimakan. buat air dan bukak laptop. Itulah   yang aku buat sepanjang aku duduk rumah. Basuh baju, sidai baju dengan lipat baju tu sekali lah. Walaupun deria rasa hati aku cakap * Yuhani, tak payah buat. Pandang laptop kau tu aje.*

Ohh, cepatlah hari sabtu ahad. aku nak keluar melihat dunia. i wanna freedom for a while.
 me : ibu, nanti sabtu ahad kita keluar eh, pergi jalan jalan. *wink wink*
 ibu : hanya senyap tanpa kata. bunyi cengkerik yang krik krik itu pun tidak kudengari.
 me : cakap dalam hati. * eh, senyap tandanya setuju * macam orang nak kahwin pulak.

    HARAP PERKARA ITU AKAN TERJADI. OH ALLAH, PLEASE ACCEPT MY PRAYER.AMENN~


FREEDOM
October 19, 2012 | 11:38 PM | 0 Sweet Cupcake
Assalamualaikum n Hai !
yeah ! i'm back bebeh XD..setelah beberapa bulan lamanya,,baru harini aku boleh update *semalam boleh je* finally, PMR end ~ setelah 3 tahun aku menunggu..huhu ! Jawab periksa dalam dewan memang lain sangat periksa dalam kelas. Time periksa dalam dewan tulah kena bangun slow2. Kalau boleh kerusi tu tak bunyi lansung. tpi tu semua aku buat masa sekolah rendah je. Sekolah menengah ni dah takde dah,, semua pakat tolak tarik kerusi dengan agresifnya.
                                  
Alhamdulillah tahun ni aku dapat jawab soalan dengan baik. Bukan hape, aku ni asal nak jawab soalan, time tulah perut aku menyanyi lagu rock sampai membuatkan aku nak pergi ke tandas. Oh man, takde masa lain ke kau nk buat konsert =__=''.
 Masa peperiksaan pertengahan tahun ,, subjek MATHEMATICS PAPER 1
 aku : aduhh,,sakit perutlah pulakk. ok, takpe. tahan2.
        *pandang muka kawan sebelah dgn muka senyum yang berkerut-berkerut*
 aku : gilaa, aku dah tak tahan ni. kang kalau pergi tandas tak sempat pulak nak jawab soalan.
        *perut aku dah memekik gila gila. aku bangun dan meluru ke cikgu*
 aku : ustazah, nak pergi tandas *sambil memegang perut aku,,konon nak tunjuk action lebih *
 ustazah : okey.
         *aku berlari seperti hafiz awan nano. yang bezanya aku pakai tudung,, so, tudung jelah yang gerbang2. tak mcm hafiz. hahahah :D

Asal aku nak jawab mathematics, mesti sakit perut. huhh, nasib baik masa PMR okay, je. sayang kau perutt <3 p="p">
p/s : tahniah kepada semua PMR candidates kerana sudah berperang dengan peperiksaan anda